Ministerul Muncii oferă informaţii şi documente despre servicii cu ajutorul unui site

sursă foto https://www.botosaninews.ro/
cel mai verde complex reziential

Ministerul Muncii oferă informaţii şi documente despre servicii cu ajutorul unui site

Rapid şi fără timp pierdut pe la uşi. Persoanele care vor avea nevoie de diferite informaţii şi documente despre cele 180 de servicii şi beneficii pe care le gestionează Ministerul Muncii pot afla rapid. Un site stă la dipoziţia doritprilor cu toate informţiile necesare.

Lansat recent, site-ul tematic a fost gândit ca o aplicație simplă și intuitivă. Astfel, oricine are nevoie de informații despre un beneficiu sau serviciu public  poate găsi într-un singur loc date privind documentele necesare pentru depunerea dosarului precum și formularele / cererile-tip aferente, se precizează într-un comunicat de presă.

cel mai verde complex reziential

În prezent, doar 39 din cele 180 de formulare aferente serviciilor și beneficilor sociale pot fi transmise prin mijloace electronice (email sau portal online). Durata de completare a unui formular variază de la 5 până la peste 40 de minute, potrivit sursei citate.

Rapiditate

Cel mai rapid poate fi completat formularul pentru Completarea veniturilor salariatului prin acordarea a 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj (ANOFM). Formularele pentru obținerea indemnizației de creștere copil, respectiv a venitului minim garantat (ANPIS) necesită aproximativ 30 – 40 de minute pentru a fi completate. Formularul cel mai lung, al cărui timp de completare depășește 40 de minute, este pentru obținerea pensiei internaționale (de la CNPP).

” Nu pot estima când va veni ziua în care utilizatorii de internet să trimită cererile, dar și documentele justificative prin email/online, urmând a fi verificate astfel încât persoana să fie programată și să se deplaseze la sediul instituției vizate o singură dată, la o oră stabilită. Există deja instituții care fac acest lucru în România și care rezistă în fața suspiciunilor de lipsă de securitate pentru că au înțeles că vremurile s-au schimbat, iar informatizarea trebuie să intre adânc în practica de lucru din administrație.”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Din cele 180 de  beneficii și servicii prestate de MMPS și agențiile din subordine / sub autoritate, doar pentru 106 există formulare tip. Pentru 67 de servicii și beneficii, cererile pentru depunerea dosarului trebuie scrise de mână.

Site-ul tematic servicii.mmuncii.gov.ro va fi actualizat în mod constant semai  specifică în comunicat.

Vezi şi https://republikanews.ro/videocampina-investitii-importante-in-infrastructura-in-2020/?fbclid=IwAR12iT7nltMq82O4PhZwk6c9qVvHn6RNBPKtNMCV-ehS_hqlC9E23r_D4-8

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here