MINĂ găsită de Garda de Coastă la Sfântul Gheorghe!

angajare

Joi, 26 ianuarie, scafandrii aflați în misiune la Sfântul Gheorghe au descoperit pe plajă o mină marină, informează news.ro.

O echipă de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă aflată într-o misiune specifică a observat un obiect suspect aflat în derivă, la țărmul din zona localităţii Sfântul Gheorghe. După o monitorizare detaliată, s-a constatat că acest obiect este, într-adevăr, o mină marină de tip YAM, identică acelora găsite în ultimele luni, care provin din războiul din Ucraina.

„Militarii din Forţele Navale Române execută, joi, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eşuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a ţărmului din Delta Dunării”, au transmis inițial Forţele Navale.

Ulterior, s-a anunțat că mina a fost distrusă, asemenea celor 4 astfel de arme de distrugere neutralizate și ele în România de la începutul conflictului armat în țara vecină. Potrivit procedurilor operaționale, de neutralizarea minei s-a ocupat echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozibile.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here