logo
RNTV Live

MINĂ găsită de Garda de Coastă la Sfântul Gheorghe!

sea-mine-800×444
Ștefan Petre

Joi, 26 ianuarie, scafandrii aflați în misiune la Sfântul Gheorghe au descoperit pe plajă o mină marină, informează news.ro.

O echipă de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă aflată într-o misiune specifică a observat un obiect suspect aflat în derivă, la țărmul din zona localităţii Sfântul Gheorghe. După o monitorizare detaliată, s-a constatat că acest obiect este, într-adevăr, o mină marină de tip YAM, identică acelora găsite în ultimele luni, care provin din războiul din Ucraina.

“Militarii din Forţele Navale Române execută, joi, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eşuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a ţărmului din Delta Dunării”, au transmis inițial Forţele Navale.

Ulterior, s-a anunțat că mina a fost distrusă, asemenea celor 4 astfel de arme de distrugere neutralizate și ele în România de la începutul conflictului armat în țara vecină. Potrivit procedurilor operaționale, de neutralizarea minei s-a ocupat echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozibile.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor