logo
RNTV Live

Mii de români îl sărbătoresc. Ce trebuie să faci de Sfântul Gheorghe pentru a avea noroc tot anul

Mii de români, în sărbătoare.Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Gheorghe
Mihai Constantinescu

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă

Mii de români îl sărbătoresc. Ce trebuie să faci de Sfântul Gheorghe pentru a avea noroc tot anul.

Creştinii ortodocsi români sunt în sărbătoare astăzi:îl pomenesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Sărbătoarea este importantă mai ales pentru cei care ]i poartă numele. Peste 900.000 de români poartă numele de Gheorghe, Gheorghiţă, Georgiana, George sau Georgeta şi alte nume derivate îşi serbează ziua numelui în această dată.

La fel de importantă este ziua şi pentru fetele nemăritate. Cele care vor să se căsătorească cu sufletul pereche trebuie să semene busuioc în acestă zi. Când busuiocul a înflorit, ele îl poartă în păr sau îl usucă şi-l poartă în poşetă, dăruid o crenguţă persoanei pe care o iubesc.

Tot astăzi este bine ca oamenii să se scalde, înainte de răsăritul soarelui, într-o apă curgătoare, spre a fi sănătoși tot anul și pentru spălarea tuturor relelor.

Busuiocul semănat înainte de răsăritul soarelui e bun pentru cinste: cel care se spală cu rouă de pe el, este cinstit de toată lumea.

Oamenii se cântăresc pentru a fi sănătoși tot anul și pentru a se proteja de farmece.

Cine doarme în ziua Sfântului Gheorghe, acela ia somnul mieilor și tot anul e somnoros.

Gunoiul adunat în ziua de Sfântul Gheorghe se pune la rădăcina pomilor, ca să rodească bine, notează libertatea.ro.

Sfantul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia, în timpul imparatului Diocletian, în secolul al IV-lea. A ajuns în slujba împaratului ca militar şi se confruntat cu persecutiile asupra creştinilor începute în anul 303.

Pentru că nu a vrut să renunţe la credinţa sa în Hristos a fost întemniţat, torturat şi apoi ucis prin decapitare, pe 23 aprilie. Această zi a rămas ziua sa de prăznuire.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/afla-cum-poti-schimba-permisul-in-cateva-ore-prahovenii-recurg-tot-mai-des-la-aceasta-metoda/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor