Sâmbătă seara, Grădina Palas din Iași a fost martoră adunării a câteva mii de persoane care au participat la un eveniment organizat pentru a cânta împreună colindul „O, ce veste minunată”. Inițiativa a fost lansată în mediul online de către preotul Dan Damaschin, iar mulțimea s-a mobilizat pentru a transforma această întâlnire în cea mai mare ceată de colindători din țară.

Preotul Dan Damaschin le-a transmis participanților: „Veniți cu colindul? O, ce veste minunată! Un minut și treizeci și patru de secunde pentru Fiul lui Dumnezeu și sufletul tău”. Scopul evenimentului a fost de a promova bucuria Crăciunului și de a crea o atmosferă autentică și plină de tradiție.

„Crăciunul este, în primul rând, despre această mare bucurie – venirea lui Hristos pe pământ. Hristos este dătătorul întregii bucurii, inclusiv bradul de Crăciun, masa îmbelșugată sau luminile frumoase care se aprind în întreaga lume. Dacă noi vom fi cu Dumnezeu și vom avea această pace și bucurie în lume, atunci, într-adevăr, în fiecare zi am putea sărbători Crăciunul. Am ales „O, ce veste minunată” pentru că este cel mai frumos, cel mai autentic, cel mai cald colind românesc, care ne prezintă esența Evangheliei Nașterii lui Isus Hristos”, a declarat preotul Dan Damaschin.

Preotul a menționat că evenimentul a fost organizat cu speranța că va fi înregistrat în Guinness Book și pentru a răspunde dorinței oamenilor de a păstra colindele autentice și tradițiile românești. El a subliniat importanța acestor momente autentice în contrast cu unele practici care nu au legătură cu colindele și Crăciunul

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *