logo
RNTV Live

”Mi-ar fi plăcut să fiu comentator sportiv!” – Interviu cu Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova

Prioritățile președintelui Consiliului Județean Prahova pentru 2018. Care este prioritatea zero
Oana Stoica

 

La doar 33 de ani, Bogdan Toader, este cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din România. O carieră clădită cu multă muncă și cu seriozitate. Un tânăr extrem de politicos și inteliget, dar pe care viața nu l-a menajat. La 13 ani a rămas orfan de mamă, iar la 18 și-a luat viața în propriile mâini. A intrat în politică la numai 22 de ani, iar destinul i s-a schimbat radical de atunci. Vorbește cu modestie despre el și spune că și-ar fi dorit altceva în viață, de pildă…să devină comentator sportiv. Singurul lui mentor este chiar tatăl lui. A fost însă impresionat de trei personalități, de la care a avut multe de învățat: Alexandru Ioan Cuza, Mircea Cosma și Adrian Năstase.

Reporter: Care a fost primul contact cu politica?

Bogdan Toader: Am ajuns absolut întâmplător în politică. Și asta deși îl cunoșteam pe domnul Mircea Cosma, fostul președinte al Consiliului Județean, încă de când eram în clasa a V-a. Eram vecini, iar eu eram prieten și coleg cu Vlad, fiul dumnealui. Pe vremea aceea domnul Cosma ne ducea pe amândoi la școală. Dar primul contact cu politica s-a datorat unui alt prieten. M-a rugat să mă înscriu în organizația de tineret a PSD de la Râfov. Avea nevoie de membri. Cu adevărat însă m-am implicat câțiva ani mai târziu, în campania lui Adrian Năstase. Parcă se făceau altfel campaniile în 2008 – 2009. Tot atunci am devenit și președintele organizației de tineret a PSD Prahova, dar și consilier personal al președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. A fost o perioadă încărcată pentru mine. Dar am pus suflet în tot ceea ce am făcut. Administrație am învățat de la Mircea Cosma. Politic însă am fost inspirat de Adrian Năstase, dar poate în primul rând de Alexandru Ioan Cuza.

Reporter: Exită un motto care vă definește?

Bogdan Toader: Mai degrabă… sunt chiar două. Dacă mă gândesc din punctul de vedere al omului politic, există un motto care m-a inspirat : ”Politica este făcută de oameni, prin oameni și pentru oameni!”. Personal însă mă regăsesc într-un alt dicton: ”Nu e înțelept să fii mai înțelept decât e cazul…..”

Reporter: Ați urcat extrem de rapid, atât politic cât și profesional! Există un secret?

Bogdan Toader: Nu cred că e neapărat un secret. Trebuie să dai dovadă de seriozitate. Asta în primul rând. Apoi să muncești și să dovedești că îți meriți rolul care ți-a fost dat. Am devenit consilier județean în 2012. Și cum nu totul poate fi roz în viață, am avut parte și de experiențe nu tocmai plăcute. Am fost numit directorul Parcului Constantin Stere de la Bucov. Doar 4 luni am fost director. Toată lumea își amintește celebrul scandal cu cangurul care a murit la zoo. Primarul de atunci, Iulian Bădescu, a decis să facă o anchetă internă. M-a deranjat însă că din comisie făceau parte secretara dumnealui, dar și unul dintre prietenii lui, respectiv Cristi Toader. Așa că am decis să demisionez. În 2014 am fost votat vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, în locul lui Laurențiu Rebega.

Reporter: Aveți regrete legate de drumul ales în viață?

Bogdan Toader: Sincer, am un regret! Mi-ar fi plăcut să fiu comentator sportiv. În adolescență am făcut baschet. Am jucat ani de zile. Nici acum nu sunt străin de sport, mai ales că sunt un microbist înrăit. Joc fotbal de cel puțin două ori pe săptămână, iar o zi o rezerv tenisului.

Reporter: Ce alte lucruri preferați să faceți în timpul liber?

Bogdan Toader: Există ceva care fac în fiecare zi, fără excepție, de cînd am pierdut-o pe mama. În fiecare dimineață la ora 7 mă duc la biserică. În rest, sunt un om normal. Îmi plac filmele, îmi place să gătesc. Din păcate nu mai am timp și pentru astfel de lucruri, nu atât cât mi-aș dori. În plus, din 7 iunie 2014, chiar de ziua mea, m-am căsătorit, iar acum de partea cu bucăria…. se ocupă soția mea.

Reporter: Dorințe pentru viitor?

Bogdan Toader: Îmi doresc copii! Chiar îmi doresc o familie mare! În rest, cred că e important să lași ceva în urma ta! Să faci lucruri de care să se bucure și alții. E important să poți privi cu mândrie în urma ta.

Galerie foto:

IMG-20160804-WA0005 IMG-20160804-WA0004 IMG-20160804-WA0003

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor