Folosirea unei tehnici pe care soldații americani au utilizat-o în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial poate reprezenta o metodă eficace de tratare a insomniei.

Cunoscută sub numele de tehnica militară a somnului, această metodă a fost dezvăluită în cartea lui Lloyd Bud-Winter, Relax and Win: Championship Performance, publicată în 1981. Autorul, un antrenor de atletism, a aflat despre această tehnică de la militari din marina americană, care o foloseau pentru a adormi în doar două minute, chiar și în situații de stres intens.

Într-un TikTok care a devenit viral, Bud-Winter a explicat procesul astfel: începeți prin a vă imagina că un scaner trece peste întregul corp, de la cap la picioare, apoi relaxați fiecare mușchi al feței, inclusiv obrajii și limba. Această tehnică trebuie însoțită de respirație profundă și lentă. Ulterior, vă concentrați pe relaxarea mușchilor de la umeri, brațe și mâini și vă imaginați acest proces în detaliu.

Această metodă ar putea fi eficientă pentru cei care luptă cu insomnia, oferindu-le o modalitate de a-și calma mintea și corpul pentru a adormi mai rapid.

Este foarte important să continui să respiri adânc pentru ca acest lucru să funcționeze […] Acum că ai eliberat tensiunea din corp, este timpul să faci același lucru cu mintea ta. Imaginează-ți că ești din ce în ce mai relaxat pe măsură ce stai calm și liniștit – a mai adaugat Bud-Winter in clipul sau.

Alex Dimitriu, expert în medicina somnului din California, susține că metoda prezentată în clipul TikTok pentru a adormi rapid are fundament științific. Dimitriu consideră că relaxarea musculară și concentrarea asupra respirației profunde pot fi eficiente pentru inducerea somnului și pentru eliberarea minții. Studiile sugerează că această tehnică de vizualizare a etapelor de relaxare poate fi mai eficientă decât alte metode, precum numărarea oilor.

Acesta recomandă, de asemenea, schimbarea obiceiurilor înainte de culcare, sugerând să evităm utilizarea telefoanelor, laptopurilor sau televizoarelor după ora 22.00. În cazul în care nu puteți adormi în 20 de minute, el sugerează să nu vă mai străduiți și să încercați să citiți o carte sau să vă stabiliți un program regulat de somn. De asemenea, el promovează practicarea a 10 minute de meditație zilnic.

Cu toate acestea, Dr. Shelby Harris din New York a avertizat că această metodă nu este eficientă pentru toată lumea și că rezultatele pot varia de la persoană la persoană.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *