logo
RNTV Live

Meta este amendată cu 1,2 miliarde de euro în UE, pentru transfer de date în SUA

The-Latest-Innovations-That-Meta-Has-Come-Up-with-in-2022-1
Constantin Corina

Compania americană Meta a fost sancționată cu o amendă-record de 1,2 miliarde de euro de către Comisia pentru protecţia datelor din Irlanda (DPC) pentru că a încălcat regulamentul privind transferul datelor cu caracter personal ale utilizatorilor, transmite Reuters.

„Suntem dezamăgiți de faptul că am fost luați la țintă atunci când folosim același mecanism juridic ca mii de alte companii care doresc să furnizeze servicii în Europa. Această decizie este greșită, nejustificată și creează un precedent periculos pentru nenumărate alte companii care transferă date între UE și SUA”, a transmis președintele Facebook, Nick Clegg.

De asemenea, regulile GDPR impun companiilor să solicite consimțământul oamenilor înainte de a le folosi datele personale. Meta a transmis că se așteaptă ca un nou pact, care să faciliteze transferul în siguranţă al datelor personale ale cetăţenilor UE către SUA, să fie implementat deplin, înainte de a trebui să suspende transferurile.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.



bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor