logo
RNTV Live

Messi, Pique, Rubiales și Ceferin, suspectați de tentativă de deturnare de fonduri

Lionel-Messi-training-top-1
Dudau Andreea Valentina

Lionel Messi și Gerard Piqué i-ar fi solicitat lui Luis Rubiales, în timpul pandemiei de COVID-19, să găsească o soluție cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a compensa pierderile salariale cauzate de pandemie, potrivit dezvăluirilor publicate de The Objective!

Marți, publicația The Objective din Spania a dezvăluit o serie de conversații scrise și vocale care ar proveni de pe telefonul fostului președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, și care ar sugera o posibilă tentativă de deturnare a fondurilor UEFA destinate inițial RFEF, precum și un presupus trafic de influență.

Conform documentelor, la cererea lui Lionel Messi și Gerard Piqué, Rubiales, aflat în funcție la acea vreme, l-a contactat pe președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a găsi o soluție de compensare a jucătorilor pentru reducerile salariale cauzate de pandemia COVID-19 în 2020.

Primele discuții datează din 2 aprilie 2020. Piqué i-ar fi relatat lui Rubiales îngrijorarea lui Messi legată de reducerea drastică a salariilor propusă de Barcelona pentru a compensa pierderile generate de criza sanitară.

Acționând ca intermediar, președintele federației l-a contactat apoi, o oră mai târziu, pe Ceferin, sugerându-i să “folosească fondurile UEFA destinate RFEF” pentru a-i compensa pe Messi și pe alți jucători pentru pierderile financiare suferite.

“Este important pentru noi să îi avem pe Messi și ceilalți alături de noi”, a declarat Rubiales, conform The Objective. “Nu trebuie să investim niciun ban. Tot ce trebuie să facem este să schimbăm destinația și să continuăm să dăm bani cluburilor tinere…” Apoi, lui Ceferin i-a spus: “Singurul lucru pe care mi l-au spus (Piqué și Messi) este: ‘Vă rog, nimeni nu trebuie să știe despre ce vorbim, pentru că, dacă oamenii află, ne vor ucide’. Ei sunt foarte atenți ca nimeni să nu știe că vor banii pe care i-au pierdut. Sunt îngrijorați de asta. Trebuie să rămână confidențial.”

Președintele UEFA i-ar fi asigurat apoi pe cei implicați că “nici măcar câinele [său] nu va afla”.

În urma acestor discuții, Rubiales ar fi avut trei convorbiri telefonice cu Messi și Piqué, în timpul cărora, conform The Objective, au elaborat un plan prezentat ulterior lui Ceferin pentru a compensa pierderile suferite de jucători.

În zilele următoare, după diverse discuții între Rubiales și Ceferin, propunerea a fost în cele din urmă prezentată președintelui UEFA pe 6 aprilie.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă propunerea a fost acceptată în cele din urmă și dacă jucătorii au fost compensați pentru pierderile salariale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor