logo
RNTV Live

MEN vrea ca elevilor să li se prezinte: “o nouă idee de familie, care poate însemna ORICE combinație de persoane”. Eşti de acord?

dav
Mihai Constantinescu

MEN vrea ca părinții trebuie să renunțe la mentalitătile conservatoare

MEN vrea ca elevilor să li se prezinte: “o nouă idee de familie, care poate însemna ORICE combinație de persoane”. Eşti de acord?

Pe 10 iulie va fi supusă dezbaterii publice o propunere a Ministerului Educaţiei privind Strategia Națională de Educație Parentală(https://edu.ro/consultare-publică-strategia-națională-de-educație-parentală-2018-2025-proiect)

Conform propunerii, părinții ar trebui să renunțe la mentalităţile conservatoare. La nivelul percepției largi, în accepțiunea conservatoare, respectarea legilor morale produce efecte pozitive, nerespectarea lor produce efecte negative. Această viziune trebuie eliminată. (Pagina 3)
Copiilor li se va prezenta o nouă idee de familie, care poate insemna ORICE combinație de persoane, eliminând modelul natural, întrucat familia este “o constelație de idei, imagini si terminologii, creată si recreată permanent de practicile socio-culturale”. (Pagina 3)
Copiii trebuie sa aibă “respect pentru diversitate”. Prin conceptul extins de diversitate se va putea înțelege și mult vehiculata idee de diversitate sexuală: comportamentul heterosexual si homosexual vor fi prezentate ca două alegeri valide de viață, fără nici o diferentă între ele. (Pagina 23).
În viziunea Ministerului, lipsa de reacție a părinților va fi interpretată ca o acceptare a strategiei propuse.

Daca vă pasă, exprimați-vă opiniile la adresa de email unde Ministerul așteaptă opiniile voastre: claudia.teodorescu@edu.gov.ro.

Până în prezent părinţi nu au reacţionat.

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor