logo
RNTV Live

Memorarea pentru examene. Cu sau fără pastile?

memoria-trabajo-large
Constantin Corina

Examenele sunt o modalitate de a-ți demonstra capacitățile pe baza cunoștințelor pe care le-ai dobândit în perioada de studiu. Da, pot apărea puncte mai sensibile și de aceea, doriți să vă asigurați că vă maximizați șansele de a le învinge. Când vine vorba de pastile de memorie, lucrurile pot fi interpretate puțin diferit.

O primă întrebare este: Trișez că eu iau pastile iar alții nu? Sunt sănătoase? E ceva greșit cu creierul meu că nu rețin?

Ei bine, în acest articol vei descoperii pe ce se bazeaza memoria, de ce are nevoie corpul, creierul tau și ce au la baza pastilele încât ne ajuta!

Substanta pentru memorie

Creierul tău folosește un nutrient numit colină pentru a produce substanța chimică a creierului de învățare și memorie numită acetilcolină. Un studiu pe peste 300 de studenți a constatat că cei cu un aport mai mare de colină au obținut note mai mari.

  • Colina poate fi găsită în alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea de vită, ouăle, somonul și soia. Este disponibil și ca supliment sigur și eficient, Alpha GPC, care este 41% colină.

Memoria

Memoria este reactivarea unui grup specific de neuroni, format din modificări persistente ale puterii conexiunilor dintre neuroni. Dar ce permite ca o combinație specifică de neuroni să fie reactivată față de orice altă combinație de neuroni?

Răspunsul este plasticitatea sinaptică. Acest termen descrie modificările persistente ale puterii conexiunilor – numite sinapse – dintre celulele creierului. Aceste conexiuni pot fi făcute mai puternice sau mai slabe, în funcție de când și cât de des au fost activate în trecut. Conexiunile active tind să devină mai puternice, în timp ce cele care nu sunt folosite devin mai slabe și în cele din urmă pot dispărea complet.

Sursa: qbi.uq.edu.au

Pastilele

Un studiu din 2020 Sursă de încredere a identificat 650 de suplimente alimentare pe care producătorii le-au comercializat pentru sănătatea creierului și performanța cognitivă. Din cele 12 produse pe care cercetătorii le-au selectat, majoritatea aveau fie ingrediente suplimentare pe care producătorul nu le-a enumerat, fie au enumerat ingrediente pe care cercetătorii nu le-au putut detecta prin analiză. În plus, dovezile nu au susținut unele dintre afirmațiile făcute de produse cu privire la eficacitate și siguranță, conform Medical News Today.

Supliment recomandat

Culturile și practicienii tradiționali au folosit frunzele de Ginkgo biloba în medicina pe bază de plante de secole.

Compușii activi din Ginkgo biloba care pot îmbunătăți circulația sângelui sunt antioxidanti și neuroprotectori.

Riscuri

Unele suplimente pe bază de plante, cum ar fi Ginkgo biloba, usturoiul și ginsengul pot crește riscurile pentru cineva care suferă o intervenție chirurgicală. De asemenea, unele suplimente pot reduce eficacitatea chimioterapiei la persoanele care au cancer. Oamenii ar trebui să-și informeze întotdeauna medicul cu privire la orice suplimente pe care le iau.

În plus, faptul că FDA nu validează suplimentele alimentare pentru siguranță și calitate este un risc potențial suplimentar.

Așadar pastilele pot fi o sursă bună pentru un anumit interval de timp însă în functie de persoane pot veni cu anumite riscuri. Mai jos găsiti un video cu tehnici de memorare perfect pentru un examen sau alta sursa de stres pentru voi.

Surse: brain-feed.com; medicalnewstoday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor