logo
RNTV Live

Melinda Gates doneaza 1 miliard de dolari pentru drepturile femeilor!

d4c4e40f-7dca-4b17-b4c5-d1b0924c51bc-large16x9_210729_ap_melinda_french_gates
Constantin Corina

Filantropa miliardară Melinda French Gates a anunțat marți că va aloca 1 miliard de dolari (782,4 milioane de lire sterline) în următorii doi ani pentru susținerea cauzelor femeilor și echității de gen la nivel global

Aproximativ 200 de milioane de dolari (157 de milioane de lire sterline) vor fi destinați organizațiilor care luptă pentru drepturile de gen și de reproducere în SUA.

Aceasta a scris în New York Times: „Oricât de șocant ar fi să mă gândesc, nepoata mea de un an ar putea crește având mai puține drepturi decât am avut eu.”

Unul dintre beneficiarii grantului este Centrul pentru Drepturile Reproductive, care pledează pentru drepturile la avort și reprezintă în prezent 50 de femei în procese ce contestă restricțiile privind avortul și alte măsuri de sănătate a reproducerii în mai multe state.

Mișcarea femeilor a început să se dezvolte în America de Nord, în mare parte datorită faptului că femeile de acolo au avut acces la educație mai devreme decât în Europa.

Femeile care știu să citească și să scrie și care sunt încurajate să gândească independent încep de obicei să se întrebe cum funcționează societatea. Primii activiști au călătorit prin America de Nord, luptând pentru sfârșitul sclaviei și opresiunii femeilor. În 1848, au organizat „Prima Convenție pentru Drepturile Femeii” și au continuat să militeze pentru îmbunătățirea poziției sociale a tuturor femeilor.

Mișcarea a început și în Europa cu scopuri similare. Activistele au strâns semnături pentru a cere ca femeile care lucrează să își primească propriile salarii, să poată deține proprietăți și să aibă custodia copiilor lor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor