logo
RNTV Live

Medvedev avansează în sferturile de finală la Roma după o victorie solidă împotriva lui Zverev

3694324-75176408-2560-1440
Fălcescu Andreea

Daniil Medvedev continuă să arate că se află într-o formă excelentă în cariera sa, chiar și în timpul sezonului de zgură, o suprafață pe care nu a strălucit în trecut. Astăzi, ocupantul locului 3 în clasamentul ATP s-a calificat în sferturile de finală de la Roma, după ce l-a învins pe Alexander Zverev.

Acești doi jucători s-au întâlnit anterior în optimile de finală de la Monte Carlo, iar după acea partidă câștigată de rus, au avut loc schimburi de declarații aprinse, ceea ce a creat așteptări pentru un meci tensionat la Foro Italico. Cu toate acestea, tensiunea s-a materializat doar în finalul setului secund, deoarece Medvedev a dominat mare parte din meci și a obținut o victorie categorică în două seturi.

Medvedev a avut un început excelent în meci, făcând puține greșeli și adjudecându-și primul set cu scorul de 6-2.

Zverev a reușit să echilibreze partida în setul secund, în care serviciul a fost păstrat până la 3-3. Apoi a avut loc un game lung pe serviciul lui Zverev, în care Medvedev a reușit să capitalizeze a patra minge de break și să se distanțeze în față. La acel moment, meciul părea că este încheiat, dar rusul a avut un moment de slăbiciune. A pierdut serviciul la 40-0, iar Zverev a trecut în avantaj pentru prima dată. Neamțul a ratat chiar și o minge de set la 5-4, 40-30, iar apoi s-a ajuns într-un tie-break.

Cu toate acestea, Medvedev s-a concentrat și a reușit să închidă partida cu scorul de 6-2, 7-6 (3), după o durată de joc de o oră și 55 de minute. Această victorie îl califică în al optulea sfert de finală al sezonului, dintre care de patru ori s-a calificat la turneele Masters.

În urma acestei victorii, Medvedev are posibilitatea să avanseze peste Djokovic în clasamentul ATP și să obțină statutul de cap de serie 2 la Roland Garros. Pentru a realiza acest lucru, rusul trebuie să câștige trofeul la Foro Italico, în timp ce Djokovic nu trebuie să ajungă în finală.

În runda sferturilor de finală, Daniil Medvedev se va confrunta cu Yannick Hanfmann, care trăiește cel mai bun turneu al carierei la Roma.

Germanul, clasat pe locul 101 ATP, l-a învins pe Taylor Fritz în runda a doua, iar astăzi a reușit să învingă un alt jucător din top 10, Andrey Rublev, într-un meci care s-a desfășurat pe parcursul a trei seturi, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3. Hanfmann a intrat în turneu prin calificări, ceea ce face ca turneul de la Roma să fie al patrulea turneu Masters consecutiv în care un jucător venit din calificări ajunge în faza sferturilor de finală. Christopher Eubanks a reușit acest lucru la Miami, Jan Lennard-Struff la Monte Carlo și Madrid, iar Aslan Karatsev la Madrid.

În ziua respectivă, victoria lui Hanfmann în fața lui Rublev nu a fost singura surpriză majoră. Jannick Sinner, cap de serie numărul 8, a fost învins în fața propriilor suporteri de Francisco Cerundolo, cu scorul de 7-6 (3), 2-6, 2-6. Argentinianul se va întâlni în următoarea rundă cu Casper Ruud, pe care l-a învins în ambele meciuri directe pe zgură până acum, inclusiv cel mai recent la Barcelona în acest an.

Sursa: eurosport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor