Pe langa serviciile de informare si consiliere, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova ofera si servicii de mediere intre angajatori si persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Se intampla in cadrul unui proiect derulat din fonduri europene numit eSPOR. Pana acum, aproximativ 1700 de prahoveni au resuit sa isi gaseasca un loc de munca adecvat, dupa ce au beneficiat de astfel de servicii de mediere.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova susțin că mențin în timp real o legătură cu angajatorii prahoveni. În cadrul proiectului național derulat din fonduri de europene eSPOR, angajatorii completează o serie de chestionare legate de locurile de muncă pe care le au disponibile.

Proiectul e SPOR, început în decembrie 2020 și care se va încheia la sfârșitul acestui an, și-a dovedit utilitatea în timp. În Prahova sunt implicați șase experți în relația cu angajatorul și doi experți de analiza și prognoză.

Medierea muncii este considerată o măsură activă de combatere a șomajului. Pe de o parte sunt angajatorii care detaliază în ofertele lor competențele necesare posturilor vacante, iar pe de altă parte, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care își valorifică eficient propriile competențe.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *