logo
RNTV Live

ANGAJAȚII DIN ÎNVĂȚĂMÂNT IES ÎN STRADĂ

Barbuceanu Nicoleta

Aproximativ 200 de angajați ai unităților de învățământ din Prahova vor protesta săptămâna viitoare în fața Prefecturii. Creșterea salariilor este principala revendicare a acestora. Acțiunea ar urma să aibă loc pe 16 martie. Reprezentanții Sindicatului Școala Prahovei au depus, luni, solicitarea la Prefectura Prahova pentru aprobarea acțiunii de protest.

Angajații din învățământ cer identificarea unor soluții pentru creșterea salariilor. Se solicită totodată acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, remedierea anomaliilor în cazul salarizării celor care ocupă funcții de conducere, plata suplimentară a personalului din unitățile de învățământ implicat în proiectele finanţate din fonduri europene, dar și plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic.

Protestul, la care și-au anunțat prezența aproximativ 200 de profesori și angajați din rândul personalului nedidactic, ar urma să aibă loc pe 16 martie, între orele 13 și 14, în fața Palatului Administrativ din Ploiești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor