logo
RNTV Live

Medicii veterinari prahoveni, în alertă! Vezi care sunt localităţile unde au fost descoperite cazuri de porci infestaţi

cazuri de trichineloză
Mihai Constantinescu

În decembrie 2017, confimate 16 noi cazuri de trichineloză

Medicii veterinari prahoveni, în alertă! În decembrie 2017 au fost confimate 16 noi cazuri de trichineloză.

Dintre aceste cazuri,13 au fost depistate la porcul domestic şi 3 la porcul mistreţ. Pe parcursul anului trecut au fost confirmate 21 de cazuri de trichineloză, din care 14 la porcul domestic şi 7 la porcul mistreţ.

Într-un comunicat de presă, DSV Prahova a specificat şi localităţile unde au fost înregistrate cazuri de porci infestaţi.

“Cele 13 cazuri de trichineloză confirmate la porcul domestic au fost declarate oficial în localităţile: Valea Călugăreasca (3 cazuri), Ariceştii Rahtivani (1 caz), Vărbilău (1 caz), Puchenii Mari (2 cazuri), Tinosu (1 caz), Scorţeni (2 cazuri), Râfov (1 caz), Bărcăneşti (1 caz), Şirna (1 caz)  iar cele 3 cazuri de trichină la porcul sălbatic au fost înregistrate la AJVPS Prahova – Fond de vânătoare 39 Plopu şi  AVPS Câmpina – Fond de vânătoare 22 Orjogoaia,  Fond de vânătoare 18 Măgureni”

In data de 05.01.2018 a fost confirmat primul caz de trichinelozăa din acest an la un porc mistreţ aparţinând AJVPS Prahova -Fondul de vânătoare  3 Vadu Părului.

Despăgubiri pentru porcii infestaţi au primit numai la 6 proprietari. Aceştia aveau suinele identificate prin crotaliere şi înregistrate în Baza Naţională de Date (BND), în valoare totală de 11.817 lei. Ceilalţi 7 nu au fost despăgubiţi pentru că nu erau crotaliaţi şi înregistraţi în BND.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/video-caz-halucinant-intr-un-spital-din-prahova-intr-un-acces-de-furie-medicul-de-garda-rupte-fisa-pacientei/

“Menţionăm faptul că în 3 cazuri există consumatori, respectiv Aolaritei Ioan din Puchenii Mari (1 persoana) şi Olteanu Stela din Tinosu ( 7 persoane) şi Dragu Ana din Şirna (3 persoane),  fiind notificată în scris DSP Prahova, inclusiv tabel nominal cu persoanele care au consumat carne de porc înainte de efectuarea examenului trichineloscopic şi declarate de proprietar,  pentru a lua măsuri conform legislaţiei în vigoare.

Carnea si organele de la porcii confirmati cu trichineloza au fost ridicate de catre DSVSA Prahova in vederea incinerarii acestora la o unitate autorizata sanitar veterinar”, se arată în comunicat

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor