Medalii de argint și bronz pentru România la sanie

angajare

Vineri dimineața, sănierii români au câștigat argintul și bronzul la Cupa Națiunilor ce s-a desfășurat în St. Moritz (Elveția) pe singura pârtie naturală olimpică din lume.

Echipajul CSO Sinaia, format din Tudor Ștefan Handric și Sebastian Motzca a obținut medalia de argint în proba de dublu. 

Valentin Crețu -CSO Sinaia- a adus din nou o medalie importanta pentru România în proba de sanie masculin. Acesta a obținut bronzul în Cupa Națiunilor de la St. Moritz, iar perfomanța venit după ce săptămâna trecută el a câștigat aurul pe pârtia de la Wintenberg (Germania). 

„Pârtia de la St. Moritz este unica pârtie îngheţată natural. Cu o tradiţie de peste 125 de ani, această pârtie are doar 2 viraje betonate, restul virajelor fiind construite din gheaţă în fiecare an cu o tehnică predată din generaţie în generaţie. Acest lucru face ca pârtia sa fie diferita în fiecare sezon. Am reuşit sa păstrăm forma bună, coborârile din antrenament ne-au ajutat să fixăm punctele cheie şi astăzi am reuşit sa urc din nou pe podium. Mă bucur foarte mult pentru colegii de la dublu care au reuşit sa îşi învingă emoţiile şi au avut o prestaţie excelentă cucerind medalia de argint.

Mâine luam startul în Cupa Mondială unde ne dorim sa facem coborâri constante fără erori după care să ne putem bucura de aceste rezultate.

Mulţumim tuturor celor implicaţi în activitatea noastră şi susţinătorilor de acasă care ne transmit o energie uimitoare.

Personal sunt foarte bucuros că materiale construite în ultimul an încep sa meargă, reuşim să reglăm sania bine înainte de concursuri şi astfel găsim viteza necesara care ne ajută sa urcam în clasament”, a declarat Valentin Creţu imediat după medalia câştigată.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here