logo
RNTV Live

Medalii de argint, la un turneu de veterani în Polonia

Tricolorul lmv veterani cracovia medalii
Cristian Anghelescu

Medalii de argint, la un turneu de veterani în Polonia

Clubul Tricolorul LMV Ploieşti continuă să reprezinte cu succes voleiul ploieştean şi cel românesc, deopotrivă, la nivel internaţional. Entitatea și-a adjudecat medaliile de argint la turneul de veterani disputat în Polonia. Seniorii au fost prezenți la cea de-a IX-a ediţie a turneului de profil organizat în Cracovia (Polonia), intitulat „Cupa Ligii TKKF şi a Preşedintelui Oraşului Cracovia”.

Întrecerea a fost organizată de Małoposkiego TKKF şi s-a desfăşurat la complexul sportiv „Com Com Zone” şi la sala Szkoła Aspirantów PSP, pentru clubul ploieştean reprezentând a treia participare la acest turneu.

Lotul de jucători cu care Tricolorul LMV Ploieşti a participat la turneul din Polonia a fost alcătuit din Dacian Alecse – căpitan, Florin Vasile, Daniel Mocanu, Laurenţiu Neagu, Marian Anton (antrenor şi jucător), Mădălin Marinescu, Alexandru Voinea, Liviu Cristudor şi Răzvan Purice, alături de aceştia fiind prezent şi Iosif Lisofschi, director executiv.

La categoria la care Tricolorul LMV a participat au fost înscrise 24 de echipe, împărţite în şase grupe preliminare de câte patru echipe fiecare.

De menţionat că, înainte de competiţie, vineri seară (23 iunie), Tricolorul LMV a disputat un amical cu echipa organizatoare, din Cracovia, meci adjudecat de ploieşteni cu scorul de 3:0 (25:23, 27:25, 25:18).

Lotul folosit: Dacian Alecse, Răzvan Purice, Florin Vasile, Alexandru Voinea, Mădălin Marinescu, Liviu Cristudor şi Daniel Mocanu – libero; în setul 2 a intrat şi Laurenţiu Neagu în locul lui Dacian Alecse.

Cum s-a jucat la acest turneu pentru veterani

Turneul a programat toate fazele în aceeaşi zi, anume duminică (25 iunie), reprezentând un adevărat maraton de volei, rezistenţa fiind principalul element al succesului.

În faza grupelor preliminare, Tricolorul LMV Ploieşti a câştigat toate cele trei partide disputate, cu scorul de 2:0, învingând echipele Piast Skawina, Whatever, AKKS Husaria, câştigând, astfel, grupa şi obţinând calificarea în sferturile de finală.

În faza grupelor s-au jucat două seturi, până la 20 (fără să fie nevoie de un ecart de două puncte pentru a câştiga setul), în caz de egalitate luându-se în considerare punctele totale realizate.

Apoi, în faza finală, s-a jucat după sistemul „cel mai bun din trei seturi”, primele două seturi disputându-se până la 20 (în format normal, cu departajare de două puncte în final), iar în caz de egalitate s-a mai desfăşurat un tiebreak până la 11.

Tricolorul LMV Ploieşti şi-a continuat parcursul perfect şi în sferturile de finală, în care a învins pe TKKF Apollo, cu scorul de 2:0 (20:12, 22:20). Apoi, veteranii ploieşteni au trecut şi de SKP Bartosz, în semifinale, scor 2:0 (20:15, 21:19).

Perfect până la ultimul meci…

În marea finală, însă, desfăşurată la foarte puţin timp după încheierea semifinalelor, Tricolorul LMV Ploieşti a cedat disputa cu Quajet Team, scor 0:2 (16:20, 17:20), obţinând, astfel, medaliile de argint, repetând performanţa din urmă cu doi ani la turneul din Cracovia.

De remarcat că Tricolorul LMV Ploieşti a avut un reprezentant şi printre premiile individuale acordate de organizatori. Căpitanul echipei și conducătorul clubului, de altfel, Dacian Alecse, a fost desemnat „cel mai bun coordonator” al turneului.

Rezultatele înregistrate în faza finală:

Sferturi de finală

Dziadki – SKP Bartosz 0:2 (17:20, 15:20)

Tricolorul LMV Ploieşti – TKKF Apollo 2:0 (20:12, 22:20)

KADRA Bobrek Bytom – Promień Bochnia 2:0 (20:18, 20:11)

Quajet Team – Ars-Medica 2:0 (20:17, 20:14)

Semifinale

Tricolorul LMV Ploieşti – SKP Bartosz 2:0 (20:15, 21:19)

KADRA Bobrek Bytom – Quajet Team 0:2 (16:20, 14:20)

Finala mică

SKP Bartosz – KADRA Bobrek Bytom 1:2 (20:17, 18:20, 8:11)

Finala mare

Tricolorul LMV Ploieşti – Quajet Team 0:2 (16:20, 17:20)

Premii individuale:

MVP – Przemysław Cisło – Quajet Team

Cel mai bun atacant – Arkadiusz Bartosiak – KADRA Bobrek Bytom

Cel mai bun coordonator – Dacian Alecse – Tricolorul LMV Ploieşti

Cel mai bun apărător – Piotr Bogusiewicz – SKP Bartosz

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor