Patrule ale politiei locale care monitorizeaza anumite zone din jumatate in jumatate de ora, camere de supraveghere montate in puncte cheie si survol, de doua ori pe zi, cu drone. Sunt datele actiunilor de monitorizare si cautare a ursului, care a terorizat Ploiestiul. In plus, a fost montata si o cusca pentru capturarea salbaticiunii. In tot acest timp ploiestenii privesc dezamagiti la modul de interventie al autoritatilor, si opineaza ca fie tin cu ursul, fie autoritatile noastre sunt cele pacalite de urs.

Potrivit unui comunicat de presa al primariei Ploiesti, autoritatile locale actioneaza conform legii in cazul ursului, daca este vorba doar de unul, pentru prindere si relocare. Tocmai de aceea, in zonele in care salbaticiunea si-a facut cel mai des aparitia, au fost luate masuri sporite.

Acesta a si fost motivul pentru care municipalitatea ploiesteana a decis sa directioneze patrule ale politiei locale, care sa faca tur la fiecare jumatate de ceas, ori sa ridice drona de doua ori pe zi, in survol, pe anumite zone cheie.

Echipele de interventie sunt formate si din reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Prahova si a unui medic veterinar. Pe langa oameni ai legii, ori pompieri, sprijin este oferit si de catre AdministratiaParcului Memorial «Constantin Stere».

In cazul in care orasului ii da tarcoale doar un exemplar de urs, prima aparitie a animalului s-a petrecut in urma cu aproximativ o luna. Desi a fost vazut in mai multe zone din oras, salbaticiunea nu s-a lasat prinsa.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *