logo
RNTV Live

MĂSURI PENTRU PREVENIREA GRIPEI AVIARE

Barbuceanu Nicoleta

Consumul de ouă și carne de pui va crește în apropierea Paștelului. Din acest motiv, măsurile de prevenire a gripei aviare trebuie intensificate. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Prahova le transmit crescătorilor din județ să țină păsările închise în adăposturi pentru a evita contactul cu alte înaripate sau cu cele sălbatice. Atenție sporită trebuie și la transportul și comercializarea puilor de o zi.

Recent, au apărut focare de gripă aviară în țări ca Germania, Ungaria, Franța și Italia. Probleme au fost și la noi în țară, în județul Brașov. În perioada următoare, va crește comerțul cu păsări vii și pui de o zi. Așa că și măsurile de prevenire a răspândirii virusului H5N1 trebuie respectate cu strictețe.

În cazul puilor de o zi, exploataţiile autorizate sanitar-veterinar trebuie să dovedească că aceştia au fost comercializaţi în maximum 72 de ore de la ecloziune. Asta în timp ce păsările trebuie să fie într-o stare corespunzătoare de sănătate pentru a putea fi transportate și vândute.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor