logo
RNTV Live

Măsură fără precedent! Propunerea care îi lasă pe mulți șoferi fără permis!

Ciprian Radu

Propunerea care îi lasă pe mulți șoferi fără permis

Propunerea e binevenită. Constrângerea celor care primesc multe amenzi îi va face, cu siguranță, să circule mai atent.

 Propunerea constă în suspendarea permisului, în cazul în care amenda nu este achitată în termen de 30 de zile.

Aceasta va completa art. 103 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, depusă la Parlament de deputatul PSD Mihai Weber, relatează Agerpres.

 Conducătorii auto aflați într-o astfel de situație își pot recupera permisul doar dacă vor prezenta dovada că au plătit amenda.

CITEȘTE și Accident rutier în Stoeneşti. Trei autoturisme implicate. Un auto răsturnat

„Statisticile autorităților competente relevă o situație defavorabilă din punctul de vedere al încasării la buget a amenzilor contravenționale provenind din amenzile de circulație.

Acestea reprezintă sume importante la bugetul de stat. Neachitarea acestor obligații afectează considerabil bugetul local.

Este necesară o politică legislativă adecvată prin care trebuie, pe de o parte, generate măsuri pentru creșterea gradului de încasare a amenzilor, iar, pe de altă parte, cetățeanul trebuie să fie constrâns să achite amenda în termenul prevăzut de lege”, arată inițiatorul în expunerea de motive.

Potrivit acestuia, nesancționarea adecvată a conducătorilor auto care nu își respectă obligația de a achita amenda determină perpetuarea unui comportament neadecvat în trafic, întrucât contravenientul nu resimte constrângerile impuse de măsura coercitivă.

„Mai mult, la nivel social, există o discriminare a celor care își achită la timp obligațiile”, a mai arătat Mihai Weber în expunerea de motive.

Propunerea legislativă a fost depusă la Biroul permanent al Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor