logo
RNTV Live

Mașinile de la Salvamont vor putea utiliza girofarul în trafic/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Mașinile de la Salvamont vor putea utiliza girofarul în trafic

Veste bună pentru echipajele Salvamont. Mașinile acestora vor putea utiliza girofarul în trafic. Proiectul a trecut de Camera Deputaților. Astfel, salvamontiștii nu vor mai rămâne blocați în deplasările către cazurile urgente.

Mașinile dela Salvamont vor putea utiliza girofarul în trafic

De ani de zile, salvamontiștii se plâng că intervențiile lor sunt îngreunate din cauza traficului intens, în mod special pe Valea Prahovei.  Și câteva minute contează în salvarea celor accidentați pe munte.

Actul normativ prin care structurile Salvamont intră în categoria serviciilor de salvare și urgență care pot folosi semnale acustice și luminoase pe mașinile de intervenție urmează să fie promulgat de Președintele României.

Salvamont Prahova deține două mașini de intervenție, o ambulanță echipată din fabrică cu girofar, dar care nu putea fi folosit și  doua mașini utilitare. Imediat ce va fi publicată legea în Monitorul Oficial, se vor achiționa sisteme cu semnale acustice pentru toate autoutilitarele serviciului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor