Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au indisponibilizat sâmbătă mașina deputatului social-democrat Dan Şlincu, în timp ce acesta revenea în țară de la un eveniment politic desfășurat la Chișinău. Autoturismul Audi A6 ar fi fost declarat furat în Belgia, conform Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF).

Potrivit ITPF, în urma verificărilor s-a constatat că mașina figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 5 ianuarie 2016. În consecință, autoturismul a fost indisponibilizat, iar cercetările continuă pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Deputatul PSD Dan Şlincu, aflat în mașină alături de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, susține că autoturismul său a fost achiziționat în 2015 de la un bărbat din județul Galați și este la a doua înmatriculare în România. Parlamentarul de Botoșani adaugă că a călătorit cu mașina în fiecare an din România și că aceasta este prima sa deplasare cu ea în Republica Moldova.

La ieșirea din țară, vineri, nu au fost semnalate probleme, însă la întoarcere, sâmbătă, mașina i-a fost reținută. Dan Şlincu afirmă că mașina a fost cumpărată în mod legal și înmatriculată pe numele său, pledând pentru nevinovăția sa. Acesta intenționează să acționeze împotriva persoanei care i-a vândut mașina și pe care o suspectează de rea-credință.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *