logo
RNTV Live

Mărul discordiei. 15 ani de dispută la hotarul Prahovei cu Dâmboviţa. Vezi de ce

Mărul discordiei. 15 ani de frământări la limita judeţului Prahova/ sursa stirilekanald.ro
Mihai Constantinescu

15 ani de frământări la limita judeţului Prahova

Mărul discordiei pentru care sunt certuri de mai bine de 15 ani este reprezentat de două frumuseţi naturale. Este vorba mai exact de Babele si Sfinxul, două simboluri naturale ale ţării noastre. de care a auzit tot turistul.

Sfinxul si Babele se află în Parcul National Bucegi şi se desfăşoară pe teritoriul administrativ a 3 judeţ. Este vorba despre Prahova, Dâmboviţa şi Brasov. Pentru că hotarele dintre judeţele Dâmbovita şi Prahova nu sunt stabilite cu exactitate, nu se ştie clar ale cui sunt Sfinxul şi Babele. Aşa că, de 15 ani autorităţile din Busteni si cele din Moroieni “se bat” pe celebrele simboluri.  Fiecare le revendică .

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/top-trei-obiective-turistice-din-valea-doftanei-pentru-vara-lui-2017/

Parcunal Naţional Bucegi are o suprafata de peste 32.000 hectare.

Singurul care ar putea face lumină în acest caz este Guvernul României prin legea împărţirii teritoriale. Acest lucru ar fi bine să se întâmple cât mai repede. Pământul de sub Sfinx a început să o ia la vale şi s-au creat adevarate cratere care în timp ar putea aduce stricăciuni seriose.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Kanald.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor