logo
RNTV Live

” Marşul pentru viaţă”, protestul copiilor nenăscuţi

marsul-pentru-viata-la-campina
rnews

A şaptea ediţie a evenimentului ” Marşul pentru viaţă” este organizată, sâmbăta aceasta, în municipiul Câmpina, de altfel unul dintre cele 285 de oraşe din ţară şi Republica Moldova, unde se desfăşoară o asemenea acţiune. “Marşul pentru viaţă” se vrea a fi o campanie prin intermediul căreia femeile să renunţe la ideea avortului. Iniţiatorii acţiunii spun că societatea trebuie să sprijine cât mai mult viitoarele mămici şi să le determine pe acestea să nu mai renunţe la pruncii pe care îi poartă în pântec.

 

Practic,mesajul pe care vor să îl transmită organizatorii marşului este ” Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine!”. Evenimentul, puternic susţinut de o tânără de doar 25 de ani, Ioana Marica pe numele ei, reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei ” Studenţi pentru viaţă”, cu sprijinul şi binecuvântarea  Bisericii Ortodoxe Române.

Va fi, şi anul acesta, ca şi în anii anteriori, un marş al tăcerii, care se va desfăşura pe întreg bulevardul Carol I, începând de la ora 14.00. Anul trecut, una dintre opriri a fost chiar în faţa Spitalului Municipal Câmpina, manifestanţii dorind, astfel, să atraga atenţia medicilor să nu mai practice avortul în cazul femeilor, decât în cazuri excepţionale, care ar pune în pericol viaţa mamei, ori a fătului.Mai mult, marşul îşi propune să atragă atenţia cazurilor de copii depistaţi, înainte de naştere cu sindrom Down şi în cazul cărora mama trebuie să cântărească mult mai bine luarea deciziei cu privire la oprirea din evoluţie a sarcinii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor