logo
RNTV Live

Măriri salariale consistente. Află cine va primi mai mulţi bani

mariri sal
rnews

Salariul unui profesor debutant va ajunge până în 2018 la aproape 3.300 de lei brut. Iar un rector ar putea să primească aproximativ 12.000 de lei. Sunt o parte din majorările care apar în noua grilă de salarizare unitară. În plus, în timp ce bugetarii de rând vor avea salariile mărite în tranşe, aleşii locali vor primi majorările dintr-un singur foc, de la 1 ianuarie 2018. Potrivit noilor grile prezentate sindicatelor un profesor debutant cu studii superioare de scurtă durată ar urma să primească de la 1 ianuarie 2018 un salariu de aproape 2.600 de lei brut, cu peste 500 de lei în plus, iar până în 2021 să ajungă la aproape 3.300 de lei brut. În timp ce leafa unui dascăl cu o vechime de peste 25 de ani şi grad didactic 1 va porni de la 4.000 de lei brut şi va ajunge la peste 5.000 de lei, brut. În sistemul de învăţământ universitar, salariul unui asistent va fi de 3.000 de lei brut, adică cu o mie de lei mai mult, şi va ajunge în patru ani la 3.400 de lei brut. În timp ce un conferenţiar cu peste 25 de ani vechime va avea de la 1 ianuarie în jur de 6.600 de lei, iar un rector peste 100 de milioane.

Şi în sănătate sunt creşteri substanţiale! Sub pretextul că sistemul sanitar are mare nevoie de personal, Ministerul Muncii va mări salariile în acest sector într-o singură tranşă! De majorare nu beneficiază, însă, toată lumea.  Adică debutanţii, asistentele, dar şi restul personalului medical mai au de aşteptat până în 2021. În plus, susţin sindicatele, medicii sunt folosiţi parţial de minister pentru a justifica o altă categorie de bugetari care vor încasa 100% de la anul! Este vorba despre aleşii locali, de la viceprimar până la Preşedintele României, care vor lua integral salariul majorat, indexat anual în mod subtanţial.

sursa – realitatea.net

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor