logo
RNTV Live

Marile spitale din Londra au fost atacate cibernetic, ducând la anularea unei serii de proceduri medicale

Mare atenţie cum şi unde folosiţi cardurile VISA! Hackerii pot afla datele cardurilor în şase secunde!
Constantin Corina

Un atac cibernetic asupra principalelor spitale din Londra a dus la anularea sau redirecționarea către alți furnizori ai sistemului public de sănătate (NHS) a unei serii de proceduri medicale

Spitalul King’s College, spitalele Guy’s şi St Thomas’ (inclusiv Royal Brompton şi spitalul de pediatrie Evelina London), precum şi serviciile de îngrijire primară au fost afectate de un “incident IT major“, care a implicat partenerul Synnovis, furnizor de servicii de patologie, conform mesajelor transmise personalului NHS.

Incidentul a avut un “impact major” asupra furnizării de servicii, cu transfuziile de sânge afectate în mod special. Atacul s-a produs luni, iar unele departamente nu au putut accesa serverul lor principal.

Conform mai multor surse citate de Health Service Journal (HSJ), sistemul a fost victima unui atac de tip ransomware. Una dintre surse a indicat că obținerea accesului la rezultatele patologice ar putea dura “săptămâni, nu zile”.

Există temeri că asistența medicală de urgență din spitale va fi afectată, deoarece nu se va putea avea acces rapid la rezultatele analizelor de sânge.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor