logo
RNTV Live

Marfă exportată la un nivel record între China și Rusia: creștere de peste 150% față de anul trecut

china rusia
Dumitrache Catalina

S-a atins un nou record privind exporturile Chinei către Rusia, în aprilie, cu 153% față de anul precedent. S-a ajuns la 9,6 miliarde de dolari.

Conform administrației Generale a Vămilor din China, cifra de afaceri a comerțului bilateral dintre China și Rusia în primul trimestru al acestui an a ajuns la 53,84 miliarde de dolari. Acesta este cu 38,7% mai mult decât în aceeași perioadă din 2022.

China: comerțul cu Rusia și cu SUA

Comerțul exterior global al Chinei a scăzut cu 2,9%, la 1.430 de miliarde de dolari.

Comerțul cu Statele Unite a scăzut cu 13,1%, la 161,59 miliarde de dolari. Acest lucru înseamnă că schimburile comerciale ale Chinei cu Rusia sunt echivalente cu aproximativ 30% din schimburile comerciale ale Chinei cu Statele Unite, dar în creștere, în timp ce ponderea cu SUA este în scădere.

Song Kui, președintele Institutului de cercetare a economiei regionale contemporane China-Rusia, citat de publicația chineză de stat Global Times, a declarat: “Ritmul puternic de creștere se încadrează în așteptările pieței, deoarece liderii de vârf ai celor două țări au clarificat direcția cooperării bilaterale. Cooperarea economică pragmatică a devenit o tendință de neoprit.”

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor