logo
RNTV Live

Marcel Ciolacu îndeamnă liderii din administrația locală să manifeste răbdare: Să ne permită să gestionăm execuția bugetară

marcel-ciolacu-premier-desemnat
Theo Tănăsescu

La ședința obișnuită a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, premierul Marcel Ciolacu a adresat un discurs în care a solicitat cu insistență manifestarea răbdării.

„România a reusțit să aibă una din cele mai mari creșteri economice din Europa. România a reușit să se țină de cuvânt cu tot ceea ce a discutat și a promis Comisiei Europene.

Vă spun cu sinceritate că nu ne-a impus absolut nimic Comisia Europeană. Nu are rost să vă povestesc acum care este vinovatul, cum de s-a ajuns să avem acest deficit financiar, când ar fi trebuit luate anumite decizii. Cred că dvs. așteptați de la noi să ne asumăm lucruri, să nu blocăm lucruri și să găsim soluții.

Eu vă rog frumos să ne lăsați să avem execuția bugetară pe primul trimestru. Până atunci stăm aplicat de vorbă cu dvs. să găsim variantele cele mai bune pentru România și să aveți încredere că tot ceea ce am promis vom face”, a declarat ptemierul la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Primarii s-au plâns de lipsa banilor pentru investiții

La această întâlnire sunt prezenți primari din peste 350 de comune membre ale ACoR, oficiali de rang înalt din România și reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din alte țări, printre care Republica Moldova, Republica Franceză, Regatul Belgiei, Republica Federală Germania și Republica Polonă.

Adunarea generală a ACoR oferă cadrul adecvat pentru a analiza şi a dezbate, împreună cu reprezentanţii administraţiei publice centrale, aspectele problematice cu care se confruntă comunele din România şi, implicit, autorităţile administraţiei publice locale ale acestora, în contextul unor sincope în procesul de descentralizare, precum şi a unei accentuate diminuări a capacităţii administrative.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor