logo
RNTV Live

Marcel Ciolacu dezvăluie primele reduceri de posturi în rândul angajaților din sectorul public

ciolacu4
Theo Tănăsescu

Marcel Ciolacu, prim-ministrul, a declarat că procesul de reorganizare administrativă se extinde la încă două ministere, Ministerul Cercetării și Ministerul Familiei.

La începutul şedinţei de Guvern de vineri, Ciolacu a afirmat că toate ministerele vor adopta o structură mai eficientă, cu proceduri menite să diminueze birocraţia.

“Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom ţine de calendarul prevăzut astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Schimbările care se fac la Ministerul Cercetării

Prin aplicarea prevederilor art. XV din Legea nr.296/2023, cu modificările și completările ulterioare, numărul total al posturilor de demnitate publică aprobate aferente funcțiilor de secretar de stat, consilier de stat, subsecretar de stat, vicepreședinte și al funcțiilor asimilate acestora se reduce până la 1 ianuarie 2024 cu minimum 25%, astfel încât la 11 nivelul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării astfel încât va fi redus 1 post de demnitate publică–subsecretar de stat și se va desființa postul aferent cabinetului acestuia.

Modificările care se fac la Ministerul Familiei

Au fost identificate posturile vacante din cadrul structurii organizatorice a ministerului și care se desființează în baza art. XVII alin. (1) și (2) lit. a) din Legea nr. 296/2023. La data intrării în vigoare a Legii nr. 296/2023, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse avea un număr maxim de 230 de posturi aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 22/2022, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora din care se desființează un număr de 57 posturi vacante, rezultând un număr maxim de 173 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora.

Totodată, se desființează o funcție vacantă de demnitar, secretar de stat și cele două posturi aferente cabinetului acesteia.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor