Președintele PSD și candidat la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, după vizita sa în filiala PSD Dâmbovița, că își vede contracandidații la președinția României ca pe niște competitori, nu dușmani, și a subliniat efectele negative ale conflictelor din campaniile electorale. Referindu-se la campania lui Victor Ponta din trecut, Ciolacu s-a întrebat dacă ura din acea perioadă a adus ceva bun pentru români, amintind că singurul rezultat pentru Ponta a fost deschiderea unor dosare penale. Ciolacu a criticat, de asemenea, moștenirea lăsată de președintele în funcție, Klaus Iohannis, susținând că România se confruntă cu „trei găuri” ca urmare a mandatului acestuia.

Ciolacu a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu George Simion, liderul AUR, care se afla și el în județul Dâmbovița, la Târgul de la Fieni. Ciolacu a explicat că nu s-au intersectat, menționând că „fiecare cu lucrul lui” și reafirmând că îi privește pe ceilalți candidați ca pe niște competitori, nu dușmani. Ciolacu a adăugat că românii nu au obținut nimic constructiv din conflictul pe care l-a caracterizat drept „ură” din campania electorală a lui Ponta, sugerând că acesta a fost mai degrabă dăunător. În contrast, Ciolacu își propune să ducă o campanie orientată pe soluții și colaborare.

În ceea ce privește bilanțul mandatului lui Klaus Iohannis, candidatul PSD a spus că „ne-am ales cu foarte multe” probleme și a amintit despre „trei găuri” lăsate în urma mandatului acestuia, fără a detalia mai departe. Observațiile sale par să facă aluzie la crizele sau problemele economice și sociale întâmpinate de România în ultimii ani.

În aceeași zi, Victor Ponta, fost premier și lider al PSD, a fost confirmat drept cap de listă al PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților, urmat de președintele Administrației Fondului pentru Mediu. Lista pentru Senat este condusă de Titus Corlățean. Ponta a declarat că a fost încurajat de Marcel Ciolacu să se implice activ în campania electorală, nu doar prin sprijin pe rețelele de socializare sau în cadrul emisiunilor televizate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews