logo
RNTV Live

Marca de automobile chineză Nio: „vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum”

nio-service-hero-desktop
Andrei-Vlăduț Gușter

Reprezentanții mărcii chineze de automobile Nio, au declarat că vor lansa în Europa o mașină electrică care să coste mai puţin de 30.000 de euro. Aceștia au spus: „vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum”.

Nio vrea să cucerească o parte din cota de piaţă a grupului german Volkswagen cu ajutorul unui nou model de automobil pe piaţa europeană, a declarat preşedintele companiei chineze pentru revista Der Spiegel, transmite Reuters.

William Li, fondatorul grupului chinez Nio: „Da, în termeni de preţ, asta înseamnă şi că vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum”. Acesta a ezitat să adauge mai multe detalii.

Încă din luna februarie, Nio intenţionează să construiască o uzină care să producă automobile electrice cu preţuri mici sub o nouă marcă. Acestea vor fi destinate exportului în Europa, începând chiar de anul viitor.

În cadrul salonului auto de la Shanghai de la începutul lunii februarie, William Li a spus că producătorii chinezi de automobile electrice ar trebui să se pregătească pentru posibile măsuri protecţioniste din partea guvernelor străine, în contextul în care producătorii chinezi profită de costurile lor reduse pentru a-şi majora exporturile.

Reprezentantul chinez a mai spus atunci că estimeză pentru Nio şi ceilalţi constructori chinezi de automobile electrice au un avanataj de până la 20% pe partea de costuri în raport cu rivalii precum Tesla. Toate acestea ar avea loc datorită controlului exercitat de China asupra lanţului de aprovizionare cu materii prime necesare pentru vehiculele electrice.

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor