logo
RNTV Live

Manifestare împotriva safari-ului în București. Decanul Facultății de Științe Politice: Fondurile lipsesc pentru salarii, dar există pentru safari

cristian_preda
Iorgu Theo

Cristian Preda a exprimat nemulțumirea față de subfinanțarea universităților într-un protest organizat în fața fântânii de la Universitate. De asemenea, el a criticat sumele considerabile cheltuite de președintele Klaus Iohannis în timpul deplasărilor externe, fără beneficii semnificative pentru România.

„Am discutat azi cu colegii de la Matematică. Subiectul principal a fost subfinanțarea universităților. A picat bine, fiindcă tocmai ce protestasem la fântâna de la Universitate din același motiv. N-avem bani pentru salarii, Avem doar pentru safari!”, a scris Preda, pe social-media.

Decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea București susține că ar trebui să se desfășoare o anchetă parlamentară asupra președintelui României. Motivele invocate includ secretizarea costurilor călătoriilor liderului de la Cotroceni în străinătate, precum și acuzații de “minciună” legate de motivele secretizării.

Întrebat despre călătoria actuală a președintelui Klaus Iohannis, Cristian Preda a declarat: „Este adevărat că Africa reprezintă un continent extrem de important pentru Uniunea Europeană. Există numeroase dosare în care trebuie să colaborăm cu țările africane, de la combaterea terorismului și gestionarea imigrației, până la aspecte legate de resursele naturale și democratizare. Cu toate acestea, destinațiile alese de Președinte (…) par să aibă mai mult caracter turistic. Acest aspect a devenit evident, iar modul în care programul său este secretizat ridică serioase semne de întrebare (…). Problema este că interlocutorii din Kenya, Tanzania, Senegal și Capul Verde se confruntă cu diverse probleme”, a subliniat Preda într-o intervenție la postul B1 TV.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor