Încep lucrări de dezinsecţie în Ploieşti

lucrări de dezinsectie în Ploieşti
cautam-reporteri-republikanews

Încep lucrări de dezinsecţie în Ploieşti! În perioada 07 – 12 septembrie 2021, se vor executa servicii de dezinsecție combatere țânțari pe suprafața domeniului public al municipiului Ploiești, în intervalul orar 06.00 – 11.00 și 21.00-01.00.

Produsele care vor fi utilizate sunt:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
  • Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor.
just insolv sprl

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sanătății, cu acordul prealabil al beneficiarului. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sanătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile legale

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Activitatea de dezinsecție este realizată de către Primăria Municipiului Ploiești prin S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu utilaje portabile și autopurtate.

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat. În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

Este necesar sa fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Vezi şi https://republikanews.ro/infiintarea-laboratorului-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here