logo
RNTV Live

Mamă şi fiu, parteneri în afaceri ilegale la Ploieşti. Prejudiciu de peste 5,4 milioane de lei

Mihai Constantinescu

Oamenii legii au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 5,4 milioane de lei. Afacerea mergea ca pe roate fiind condusă de o mamă şi fiul acesteia, ajutaţi şi de alte 12 persoane.

Concret, în perioada 04.01.2013 – 31.08.2015 membrii grupării  au constituit un grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, cu scopul de a favoriza din punct de vedere fiscal o societate pe care o administra şeful grupării, prin crearea aparenţei achiziţionării de pe piaţa internă a unor mărfuri care în realitate proveneau din achiziţii intracomunitare.

Prin intermediul societăţilor pe care le controlau, membrii grupului au emis facturi fiscale ce atestau livrări de telefoane mobile şi accesorii, contravaloarea facturilor  fiind ulterior achitată prin transfer bancar. Sumele de bani ajungeau în conturile unor societăţi comerciale furnizoare din Slovacia şi Ungaria,  aflate sub controlul membrilor grupului, societăţi care efectuau achiziţiile în regim intracomunitar, dar se sustrăgeau de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A. datorate bugetului de stat.

Astfel, prin activitatea infracţională, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 5.450.759 lei, reprezentând T.V.A. de plata şi impozit pe profit.

Au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a 29 de proprietăţi imobiliare (clădiri şi terenuri) situate pe raza judetului Prahova, a unui autoturism precum şi a unor sume de bani.

Şeful grupării a fost arestat preventiv.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor