logo
RNTV Live

Mâine este prima zi de miercuri din lună. Se întâmplă din nou

alarmare publică sirenelor sursa foto jurnaşul .ro
Mihai Constantinescu

Miercurea Sirenelor

Mâine este prima zi de miercuri din lună. Se întâmplă din nou.

Mâine va avea loc un nou exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică. Astfel, între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul.

La nivelul județului Prahova, sunt 313 sirene (72 electronice și 241 electrice) astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Prahova, în anul 2018 s-au desfăşurat un număr de 11 exerciţii de verificare a modului de cunoaştere, organizare şi desfăşurare a activităţilor de înştiinţare, prealarmare, avertizare, alarmare şi evacuare în localitățile Gura Vitioarei, Lipănești, Măgurele, Dumbrăvești, Păulești, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Plopu, Măgureni, Florești și Filipeștii de Târg.

Obiectivele acestui demers vizează pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și centralizarea permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, mai menţionează aceeaşi sursă.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/consiliul-local-a-votat-primaria-pleaca-din-casa-alba/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor