logo
RNTV Live

Ordine de MOBILIZARE pentru mai mulți polițiști și militari prahoveni, pensionați înainte de termen! Ne pregătim de RĂZBOI?

cum-arata-si-ce-scrie-in-ordinul-de-chemare-al-rezervistilor-la-mobilizare-sau-razboi-trimis-747284
Oana Stoica

Ordine de MOBILIZARE pentru mai mulți polițiști și militari prahoveni, pensionați înainte de termen! Ne pregătim de RĂZBOI?

Tensiunile crescânde legate de desfăşurarea de forţe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina, se pare că vor duce în cele din urmă la declanșarea unui conflict armat.

În acest context, România pare să se pregătească de război. Cel puțin asta se poate înțelege după ce Ministerul Apărării Naționale a trimis ordine de chemare către rezerviști.

Astfel de documente au ajuns și la foști polițiști și militari din Prahova, prospăt pensionați, cei mai mulți înainte de termen.

Un astfel de ordin de chemare privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, a fost prezentat de Mihai Gâdea, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Potrivit ordinului de chemare, soldatul trebuie să se prezinte în termen de 48 de ore la unitatea militară desemnată. În caz de neprezentare la termenul și locul menționate în ordin, persoana respectivă este atenționată că va suporta consecințele Codului Penal, articolul 435 care prevede închisoare de la 2 la 7 ani.

Ordine de MOBILIZARE

Ce scrie într-un ordin de chemare ( mobilizare):

1. Vă veţi prezenta la locul şi termenul prevăzute în ordinul de chemare în următoarele situaţii:

– la instituirea stării de asediu;

– la declararea stării de mobilizare parţială sau totală, precum şi a stării de război;

– la chemarea prin delegatul M.A.l., unităţii militare, ori prin staţiile locale de radio sau TV.

2. Veţi prezenta ordinul de chemare operatorilor economici cu care executaţi transportul, pentru a fi înscrise datele menţionate în cupoanele de deplasare la mobilizare sau război.

3. La prezentarea la unitate veţi avea asupra dumneavoastră:
 – ordinul de chemare (pliat şi lipit pe ultima copertă a livretului militar), livretul militar, cartea de identitate, permisul de conducere auto, actele medicale pe care le posedaţi (carnet de sănătate, bilet de ieşire din spital, certificat de concediu medical, decizia de pensionare pe caz de boală etc);
 – obiecte de igienă personală;

– hrană rece pentru una zi.


Ministerul Apărării Naționale a reacționat la apariția în spațiul public a acestor informații:

“Să știți că astfel de ordine se emit anual câteva mii, pentru că centrele militare județene și de sector au un plan de verificare a rezervei Armatei în fiecare an. În textul acestui ordin este invocată Legea 355/2009, coroborată cu altă lege, Legea 446/ 2017. “, a precizat, gen.Constantin Spînu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Mai multe detalii aici:

https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/ordinul-de-chemare-al-rezervistilor-din-romania-627025.html

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/razie-de-amploare-acum-in-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor