logo
RNTV Live

Mai mulţi câmpineni, ajutaţi să conştientizeze importanţa vaccinării. Ce metodă a fost folosită

Capture
Mihai Constantinescu

Importanţa vaccinării, pe înţelesul tuturor

Mai mulţi câmpineni, ajutaţi să conştientizeze importanţa vaccinării. Ce metodă a fost folosită.

Nu toată lumea are cunoştinţele necesare pentru a înţelege importanţa vaccinurilor. Datele oficiale din vara anului trecut au arătat că rata de refuz a vaccinării în România este de 12%.

Autorităţile prahovene au profitat de evenimentul “Săptămâna Europeană a Vaccinării” şi au organizat o acţiune de promovare a vaccinării în cadrul unei comunităţi defavorizate din Municipiul Câmpina.

Momentul a fost organizat de către DSP Prahova prin Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate.

Pentru ca mesajul să fei cât mai bine înţeles, toate informaţiile au fost primite de la specialişti  care au pus în valoare necesitatea vaccinării, după care au avut loc discuţii libere cu participanţii, iar la final au primit materiale promotionale referitoare la campania de vaccinare.

La acţiune au participat membrii comunităţii respective, împreună cu
medicul de familie pe lista căruia sunt înscrişi, mediatorul sanitar, cât şi un medic primar epidemiolog din partea D.S.P.Prahova.
Campania din acest an a avut ca SLOGAN : “ Prevenire, Protectie,Vaccinare “. 
Mesajul cheiealactiunii a fost:vaccinarea fiecarui copil este esenţială pentru prevenirea bolilor şi protejarea vieţii”.
romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor