logo
RNTV Live

MAI MULȚI BANI PENTRU CURĂȚENIE

Daniel

Primăria Ploiești va fi nevoită anul acesta să aloce un buget mai mare decât anul trecut pentru curățenia căilor publice. Asta pentru că operatorul de salubritate va solicita o actualizare a tarifelor conform indicelui prețului de consum.

Pentru a avea un oraș curat, Primăria Ploiești va fi nevoită să plătească mai mulți bani opartorului de salubritate care se  ocupă de curățenia căilor publice din oraș.

Concret, la un prim calcul, vorbim de un buget de 39,5 milioane lei cu tot cu TVA, pe care municipalitatea ar fi nevoită să-l asigure în 2023 și care este cu 13,5 milioane lei mai mare decât în 2022.

Creșterile vor avea loc ca urmare a solicitării societății de salubritate de actualizare a tarifelor conform indicelui prețului de consum.

Legat de activitatea operatorului de salubritate, părerile ploieștenilor sunt împărțite, unii susținând că orașul este mult mai curat decât în anii anteriori, alții spunând că nu văd nicio îmbunătățire.

Bugetul nu este încă bătut în cuie, fiind vorba momentan doar de o previziune.  Reprezentanții Primăriei Ploiești iau în calcul să aloce 31,5 milioane lei acestui serviciu, însă  avizul va fi dat de Comisia 1 Buget Finanțe, iar varianta finală va fi votată de Consiliul Local Ploiești.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor