logo
RNTV Live

Mai multe râuri intră astăzi sub Cod Portocaliu: ce pericole există

Avertizare Cod Portocaliu
Ștefan Petre

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) anunță astăzi intrarea mai multor râuri din județul Caraș-Severin sub avertizare de Cod Portocaliu până luni, la ora 22:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, specialiștii I.N.H.G.A. au emis o Avertizare Hidrologică pentru fenomene imediate, valabilă astăzi, 29 mai, de la ora 14:50, până la ora 22:00.

În acest context, vor intra sub incidența Codului Portocaliu râurile mici din bazinele hidrografice: Caraș – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Carasova și afluenții aferenți sectorului situat în aval de stația hidrometrică Carasova – amonte stația hidrometrică Văradia, în județul Caraș-Severin.

De asemenea, în intervalul menționat, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de inundație.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, specialiștii I.N.H.G.A. anunță că vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor