logo
RNTV Live

MAI anunță că permisele a sute de mii de şoferi români nu vor mai fi valabile în următoarele luni

Boala-care-iti-anuleaza-permisul-de-conducere.-A-aparut-pe-lista-in-2022
Marin Ana

MAI anunță că permisele a sute de mii de şoferi români nu vor mai fi valabile în următoarele luni. În urma statisticilor, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

“MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI face apel la posesorii de permise de conducere care se află în această situație să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative, dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, peste 450.000 de șoferi din țară.

Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurși câțiva pași: programarea online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei), prezentarea la sediu conform programării.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Permisele a sute de mii de şoferi români nu vor mai fi valabile în următoarele luni | MAI a lansat un apel (antena3.ro)

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor