MAI: Activități organizate de Poliția Română în școli

big_vga_2377
Andrei-Vlăduț Gușter

Peste 5.000 de activităţi cu caracter informativ-preventiv adresate elevilor, în cadrul orelor de curs, organizate de Poliția Română. Acțiunile au avut loc în perioada 1 ianuarie – 31 martie, în cadrul Planului Naţional Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a transmis vineri că structurile pentru siguranţa şcolară au organizat şi desfăşurat activităţi în 5.015 unităţi de învăţământ.

„Au fost abordate tematici de natură juridică, dintre care 1.896 privind prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă, 1.682 despre bullying şi cyberbullying, 963 privind prevenirea delincvenţei juvenile, 799 privind prevenirea consumului de droguri”, se redă într-un comunicat de presă.

În aceeaşi perioadă, aproximativ 5.970 de activităţi cu caracter educativ-preventiv destinate altor categorii de beneficiari au fost ținute de reprezentanții Poliției. Dintre acestea, au fost 3.596 de grupuri de lucru tematice cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ.

„De activităţile de prevenire desfăşurate la nivel naţional au beneficiat aproape 180.000 de elevi (aproximativ 58.000 aparţinând ciclului primar, peste 83.000 celui gimnazial şi aproape 40.000 ciclului liceal), dintre care aproximativ 100.000 de elevi din mediul urban.”

În primele trei luni ale anului au fost identificate 348 de cazuri de bullying, dintre care 337 au fost raportate de către Inspectoratele şcolare Judeţene, iar 11 au fost identificate prin intermediul activităţilor specifice.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor