logo
RNTV Live

MAE atentionează românii cu privire la călătoriile în Suedia! Gradul de alertă teroristă a crescut

Design fără titlu (2)
Constantin Corina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat de avertizare pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Suedia. Această decizie survine ca urmare a creșterii nivelului de alertă teroristă în această țară la nivelul 4, indicând o “amenințare ridicată”.

„Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potenţiale atacuri teroriste şi are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia ameninţarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp”, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web www.yr.no, www.varsom.no/en, www.meteoalarm.org, https://stockholm.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Suedia a ridicat nivelul alertei teroriste de la 3 la 4, pe o scală de cinci niveluri, anunţă joi Serviciul Siguranţei suedeze (Säpo).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor