logo
RNTV Live

Luna noiembrie vine cu surprize, ce anunțuri au făcut meteorologii

meteo-toamna
Marin Ana

Luna noiembrie vine cu temperaturi de primăvară, după ce un val de aer tropical ajunge în țara noastră la mijlocul săptămânii viitoare, anunță meteorologii.

Odată cu sosirea valului de aer tropical, vor fi maxime chiar și de 26 de grade Celsius, adică valori cu 10 grade mai ridicate decât normalul perioadei. 

Meteorologul ANM Alina Șerban a făcut prognoza meteo completă pentru toată luna noiembrie. “Ne bucurăm de vreme plăcută în aceste zile, o vreme mai caldă chiar cu mult decât ar trebui să avem la această dată calendaristică, în jumătatea de sud a teritoriului, acolo unde temperaturile ating și depășesc chiar valori de 20 de grade la amiază spre 24-25 de grade, atât în această după-amiază cât și mâine după-amiază.” 

Alina Şerban, ANM: “Prima jumătate de noiembrie mai caldă decât normalul perioadei”

Apoi, se mai răcește puțin, astfel încât temperaturile maxime se vor situa în jurul a 20 de grade. Soarele va fi prezent multă vreme din zi.

În zonele de munte, vreme frumoasă, temperaturi plăcute, de 15-16 grade pe Valea Prahovei, de exemplu, în Sinaia, în Bușteni, fără precipitații, atât astăzi cât și în zilele următoare.

Pe litoral la fel, vreme frumoasă, aspect plăcut, temperaturi destul de ridicate în aer, de 18-20 de grade. 

Dacă privim la o perspectivă meteorologică asupra acestei luni, putem spune că prima jumătate a lui noiembrie va fi cu vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, iar în a doua jumătate a lunii abia se mai răcește și vom ajunge la valori normale pentru această perioadă”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Val de aer tropical în România: vor fi 26 grade Celsius. Prognoza meteo ANM pentru noiembrie 2022 (antena3.ro)

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor