logo
RNTV Live

Lucrările la microstația de epurare din cartierul Mitică Apostol, finalizate cu ajutor/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Lucrările la microstația de epurare din cartierul Mitică Apostol, finalizate cu ajutor

Consiliul Județean Prahova și-a anunțat intenția de a sprijini financiar Primăria Ploiești în vederea realizării a două obiective de investiţii de o importanță majoră. Vorbim despre microstația de epurare din cartierul Mitică Apostol, dar și despre finalizarea lucrărilor de la stația de epurare. În acest context, primarul Andrei Volosevici urmează a fi împuternicit de legislativul ploieștean pentru a semna protocolul de colaborare dintre cele două instituții.

Lucrările la microstația de epurare din cartierul Mitică Apostol, finalizate cu ajutor

Consiliul Județean Prahova și-a arătat intenția de a încheia un parteneriat cu Primăria Ploiești pentru a asigura fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor stația de epurare.

În aceste condiții, consilierii locali liberali vor iniția un proiect de hotărâre prin care îl vor împuternici pe primarul Andrie Volosevici să semneze parteneriatul, care, de altfel, va include și realizarea lucrărilor la microstația de epurare.

Stația care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2015 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi, care nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

În cazul în care legislația care reglementează aspectele privind protecția mediului nu va fi modificată, noua stație de epurare ar trebui pusă în funcțiune până în anul 2023, în caz contrar Primăria Ploiești ar intra în procedura de infrigement, care ar duce la amenzi uriașe.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor