logo
RNTV Live

Lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, aproape finalizate/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt aproape finalizate. Cel mai probabil, termenul de finalizare anticipat este la sfârșitul lunii noiembrie. Executivul județean a anunțat că  va relua în cel mai scurt timp și licitația pentru extinderea şi modernizarea ambulatoriului integrat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Spitalul Judeţean din Ploieşti este inclus în două proiecte europene, unul aflat pe final, pentru extinderea şi modernizarea UPU, şi unul pentru care licitaţia ar urma să fie relansată în curând, pentru modernizarea ambulatoriului. Cel mai avansat proiect este cel de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Lucrările de aici se derulează de câţiva ani, iar termenul de finalizare anticipat de autorităţi este la sfârşitul lunii noiembrie.

Între timp  ar putea să înceapă lucrările şi la cel de-al doilea proiect european, cel care vizează extinderea şi modernizarea ambulatoriului integrat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, a declarat că licitaţia a fost reluată, pentru îmbunătăţirea criteriilor privind dotările medicale.

În paralel, conducerea CJ speră să finalizeze până în toamnă studiul de fezabilitate pentru noul spital județean. Acesta va fi construit în spatele unităţii actuale şi urmeaza să înglobeze o parte din construcţiile existente, în cadrul unui complex de servicii medicale. În prezent autorităţile lucrează la documentaţia de preluare a terenului transmis de Consiliul Local.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor