Secretarul general al Partidului Național Liberal (PNL) și fost ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a exprimat marți, după o vizită la obiectivul de investiții rutiere Drum Expres Craiova-Pitești, tronsonul 3 Valea Mare-Colonești, dorința ca România să atingă obiectivul asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv realizarea a 3000 km de autostrăzi.

Bode a evidențiat schimbarea paradigmatică realizată de PNL în ultimii patru ani, trecând de la un model economic bazat pe consum la unul orientat către stimularea investițiilor. A subliniat succesul semnării ordinelor de începere a lucrărilor pentru tronsonul 2, dat în trafic în octombrie 2020, și a menționat contractul de proiectare și execuție pentru tronsonul 3, care urmează să fie inaugurat în curând.

În privința finanțării proiectului, Bode a precizat că în 2020 guvernul liberal a alocat aproximativ 800 de milioane de lei, reprezentând aproape 25% din sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor. A menționat, de asemenea, că constructorul respectiv își desfășoară activitatea cu 6 luni înainte de termen și a exprimat speranța ca, până în anul următor, întregul drum expres de 121 km să fie finalizat și dat în trafic.

În concluzie, Lucian Bode și-a exprimat dorința ca România să atingă obiectivul ambțios de 3000 km de autostrăzi, prevăzut în PNRR, subliniind importanța continuării investițiilor în infrastructura rutieră pentru dezvoltarea țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *