logo
RNTV Live

Loteria vaccinurilor. În Prahova nu toţi bebeluşii primesc doze de vaccin

Medicii de familie prahoveni obligaţi să decidă cine primeşte vaccin
Mihai Constantinescu

Loteria vaccinurilor. Medicii de familie prahoveni obligaţi să decidă cine primeşte vaccin

Loteria vaccinurilor. România se află în plină criză a vaccinurilor! În Prahova necesarul de vaccin ROR este mult sub necesar. Numărul celor care au nevoie este de aproape 5 ori mai mare decât dozele de vaccin pe care medicii le au pe stoc. Aşa că medicii de familie sunt obligaţi să decidă cine primeste şi cine nu primeşte vaccinul. Beneficiari sunt doar cei foarte norocoşi. În Prahova medicii sunt obligaţi să introducă loteria vaccinurilor.

Priorităţile sunt copiii mici, nou născuţi şi apoi celelalte cu morbidităţi. Noi îi ţinem sub observaţie şi în funcţie de fiecare caz, dacă este o complicaţie sau constatăm că trebuie neapărat vaccinarea, se vaccinează, a spus pentru Observator tv Andreia Dinu, medic de familie

Lipsa vaccinurilor îşi spune cuvântul

La nivelul judeţului Prahova au fost confirmate până în prezent 6 cazuri de persoane care s-au îmbolnăvit. Este vorba despre 4 copii şi doi adulţi, toţi nevaccinaţi.

Vaccinul ROR, cel împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei. Cel mai mare necesar pentru medicii de familie este 12 558 doze, în care restanţieri sunt 9557. Aici este cea mai mare restanţă. Pe locul doi este DITE, diftero tetanos, a spus pentru Observator tv Dr. Marius Cardaș, purtător de cuvânt DSP Prahova.

 

Ce este ROR

ROR este un vaccin care protejează pe cel imunizat împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei. A început să fie folosit în urmă cu 57 de ani. Iniţial vaccinurile erau adminsitrate separta. Din 1971 a apărut varianta lor combinată, care a fost şi autorizată.

Rujeola, oreionul si rubeola sunt boli comune, deosebit de infectioase si care pot genera complicatii severe, inclusiv meningita, inflamarea creierului (encefalita) şi surzenie. In sarcina pot crea complicatii care afecteaza fatul si se poate ajunge chiar si la avort spontan, notează cei de la mamica.ro

Reprezentanţii DSP Prahova fac efeortui pentru a aduce în Prahova dozele de vaccin necesare. În acest sens au fost trimise către Ministerul Sănătăţii mai multe solicitări. Până atunci, cei care au nevoie de imunizare nu pot spera decât că vor fi “câştigători” la loteria vaccinurilor.

sursa Observator tv

Pentru mai multe stiri intraţi pe site-ul republikanews.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor