logo
RNTV Live

Locul mai puțin cunoscut din Prahova cu ape vindecătoare ca la Techirghiol

apă vindecătoare sursă foto Primăria Țataru
Mihai Constantinescu

Locul mai puțin cunoscut din Prahova cu ape vindecătoare ca la Techirghiol.

Locul se află în comuna Tătaru. Locuitorii de aici își vindecă bolile reumatice si cardiovasculare profitand de puterea vindecătoare a apei sărate, dar și a noroiului.

În punctual numit Scăianul, din trei maluri aşezate faţă în faţă ţâşnesc izvoare cu apă minerală. Dintr-un mal curge apă ce conţine iod, din altul apă ce contine sulf, iar din al treilea apă încărcată cu oxid de fier, toate cele trei ape conţinând multă sare. Aceste ape se întâlnesc după o distanţă de aproximativ 12 m şi sunt captate într-un bazin neamenajat.

Locuitorii satelor Podgoria, Siliştea şi Dobrota, în lunile călduroase de vară fac băi şi se ung cu noroi.Reușesc astfel să țină bolile la distanță.

Apele au fost analizate de o Comisie de Medici, prin anul 1926. Medicii au editat o broşură numită Valea Minunată a Dobrotei. Din această broşură reiese că apele şi nămolul depus pe fundul bazinului sunt mult mai bune calitativ decât cele de la Techirghiol.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

sursa Primăria Țătaru

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor