logo
RNTV Live

Locul din Prahova unde se găsesc cei mai buni și mulți bureți sau ciuperci sălbatice!

bureți sursă foto satulbanului
Erika Stoica

Locul din Prahova unde se găsesc cei mai buni și mulți bureți sau ciuperci sălbatice!

Prahovenii sunt sfătuiți să profite de utimele zile de primăvară și să pornească la vanătoare de bureți. Este cunoscut faptul că perioada cea mai bună din an pentru cules este primăvara sau toamna, iar cum vremea a fost ploioasă, aveți ocazia să culegeți din belsug aceste roade.

La Măgureni puteți culege cei mai buni bureți sau ciiperci sălbatice. Zona este foarte ofertantă în acest sens, ba mai mult oamenii din zonă au fost numiți de-a lungul vremii „Buretari” datorită gastronomiei bogate în preparate pe bază de ciuperci de pădure, datorită abundenței de astfel de ingrediente în pădurile de fag și stejar din zonă, dar și datorită faptului că femeile din sat își întregeau veniturile vânzând astfel de ciuperci în piețele din Câmpina și Ploiești.

Tipurile de ciuperci întâlnite sunt: ghebe, gălbiori, vineciori, creasta cocoșului, pâinea pădurii, roșiori, lăptoși.

Desigur, este recomandat pentru cei care nu cunosc pădurea și vegetația din zonă, să fie însoțiți în această „vânătoare” de un cunoscător pe care îl putem recomanda ca fiind membru al comunității de Rromi Rudari, menționează satulbanului.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor