logo
RNTV Live

Localitatea din Prahova care este la fel de frumoasă ca un faimos oraș din Elveția. Unde este Davos de Romania?

Breaza sursă foto Primăria Breaza
Mihai Constantinescu

Localitatea din Prahova care este la fel de frumoasă ca un faimos oraș din Elveția. Unde este Davos de Romania?

Accesibilă, curată, cu peisaje uimitoare ce-ti dau liniște sufletească, cu vegetație variată, cu aer pur și cu izvoare de ape minerale de calitate superioară (pentru care a primit în anul 1873, la Expoziția de la Viena, Diploma de Onoare pentru calități terapeutice deosebite), localitatea din Prahova poate să fie considerată Davos de Romania.

Potențialul zonei a fost simțit cu mult timp în urmă. Este motivul pentru care în acest loc, în 1918, a fost înființată una din primele clinici pentru sugari . Bazele ei au fost puse de către “Juna Cruce Roșie Americană”. De altfel, a fost și prima formă de colaborare romano-americană pe tăram medical.

Calitatea aerului localității se datorează ozonului și ionilor negativi, cu efect terapeutic. În oraș și în împrejurimi există un bioclimat puternic stimulent, caracterizat prin valori joase ale presiunii atmosferice, aerul fiind și deosebit de bogat înradiații ultraviolete, datorat îndeosebi purității sale.

Un plus este marcat și la capitolul ape pure. Izvorul sulfuros de sub dealul Cacova este cea mai importanta sursa hidrominerala din localitate.

Breaza, Davos de Romania

Aăadar, turiștii nu au nevoie să călătorească neapărat pană în indepărtata Elveție pentru a se bucura de aer curat, peisaje superbe, plimbări pe trasee minunate și apa pură. Au tot ce le trebuie la Breaza, localitatea din Prahova care seamăna mult cu faimosul oraș din Elveția.

Aici vei descoperir, de asemenea, si singurul club de lux de golf din Romania, dar și diferite obiective turistice. Printre ecestea se pot aminti: Biserica cu hramul “Sfantul Gheorghe” care a fost construită în anul 1830,  Biserica cu Hramul Sfantul Nicolae,construită în 1777 și declarată monument istoric sau Conacul “Toma Cantacuzino” care este asezatîn parcul central al orasului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor